Leírás és Paraméterek
ORIGINAL BRADLEY SMOKER 4 RACK FÜSTÖLŐSZEKRÉNY
A Bradley Original Smoker füstölő 4 rácsos polccal egyedi és könnyen kezelhető, belépő szint a házi füstöléssel ismerkedő chefeknek.
A Bradley smokerben könnyű és pontos a hőmérséklet-szabályozás, valamint a füstgenerátor segítségével biztosított faforgácspogácsákat automatikusan adagolja. Tíz különböző fafajta ad más és más füstös ízhatást. Melegfüstös és hidegfüstös füstölésre egyaránt alkalmas. Kialakításának köszönhetően egyedi és könnyen kezelhető, amatőr és profi séfeknek is segítségére válik.
Hideg vagy meleg füstölés?
A meleg füstölés során egyszerre főzzük és füstöljük is az alapanyagot. A füstölőszekrényben így elkészített ételt elkészülte után akár azonnal fogyaszthatjuk. A hidegfüstölés - Magyarországon a legelterjedtebb füstölési mód - leggyakrabban disznóvágás után a kolbász, szalámi, sonka tartósítására használt módszer. A Bradley füstölőszekrény alkalmas hidegfüstölésre is a Bradley hidegfüst adapter kiegészítővel.
BRADLEY ORIGINAL SMOKER 4 RACK füstölőszekrény paraméterek
Füstölési felület (belső): 26 cm x 33 cm x 4 darab
Belső melegítő: 500 Watt
A Bradley Smokert nagy népszerűségének köszönhetően sokan használják. Története Brit Kolumbiában két halász barátságával kezdődött, akik a hideg és forró lazac füstölést művészetté fejlesztették. Az ízeket a különböző fafajták nagymértékben befolyásolják, hiszen a végeredményt nagyrészt a füst határozza meg. Ebben a folyamatban a Bradley Smokernek kulcs szerepe van, mert minőség, megbízhatóság és állandóság kötődik a nevéhez. Ma már nem csak lazac halászok, hanem szakácsok, vadászok, vendéglősök, profi és hobbi grillezők is szívesen használják.
A Bradley Smoker titka a bradley füstölő pogácsákban rejlik, amelyek azonos mennyiségű, kemény faforgácsból állnak. A füst aromáját az égő fa fajtája határozza meg.
A Bradley Smoker 20 percenként éget el egy füst pogácsát, majd meggyújtja a következőt. Végül a vízzel teli tárolóba esik és kialszik. Óránkét átlagosan 3 pogácsát éget el, így a füstölő üzemköltsége 400Ft/óra.
A hagyományos fával történő füstöléskor savak, gyanta és gázok keletkeznek, amelyek befolyásolják a hús ízét. Ha a fa ég lehetetlen ellenőrizni, hogy nyers marad-e az étel. Ez azonban nem fordulhat elő a bradley füstpogácsákkal.