Leírás és Paraméterek
Lava Marhahús Érlelő Tasak O
Az otthoni hűtőszekrényben húst érlelni a LAVA speciális érlelő zacskóival!
A LAVA speciális membránlemezes vákuumtasakkal a marhahús hűtőszekrényben érlelhető! A tudományosan kialakított anyagszerkezet miatt belülről kifelé irányba kiereszti a vízpárát és koncentráltan benntartja az ízeket. Végigkísérhetjük a komplett biokémiai folyamatot a hűtőnk polcán. Nem kell már a drága steakhouse-okba sietnie egy minőségi falatért, csinája meg magának egyszerűen otthon. A tasakok segítségével az érlelés során a legkeményebb izomrostok is puhává, omlóssá válnak, a húsok eredeti zamatai megmaradnak.
Lava Marhahús Érlelő Tasak O tartalma
4 db. O tasak (1,5 - 2,5 kg-hoz) 250 x 400 mm
A tökéletes marhasteaket a sütés előtt érlelni kell. Ezt világszerte az ismert és elismert szárazon érlelés (dry aging) módszerrel teszik a legjobb Steakhouse-ok, éttermek is. A folyamat leggyakrabban 3 hétig tart, ennyi idő alatt érik meg a hús, a marhahúsnál fantasztikus aromák jelennek meg intezívebb és összetéveszthetetlen ízeket előcsalogatva a márványos zsírszövetek közül. A marhahús külső rétege gyönyörű bíborba öltözik, ez a száraz 'héj' kerül levágásra mielőtt kisütik a sztéket.
Érlelje saját maga a marha húst a LAVA ★★★★★ minűségű érlelő taskjában.
A jó minőségű steak elképesztően drága, így vásárláskor különösen ügyeljünk a következőkre:
- A hús felszíne legyen fényes, üde, kissé nedves, és ha ujjunkkal benyomjuk, az állaga feszes és rugalmas.
- A hús színe legyen vörös, minél mélyebb, annál jobb – a barna foltos szeletet ne vegyük meg, azt nem tárolták elég hidegen. A világos hús pedig túl friss, abszolút nem érlelt.
- A hús legyen vastag – legalább 2 cm, bélszín esetében minimum 5 cm vastag.
- Csakis a zsírral egyenletesen behálózott, márványos marhahús lesz igazán jó ízű, és csak ez bírja a hosszas érlelést és válik igazán szaftossá.
Az érleléstől kibontakoznak, a különféle enyhén vajas, diós, majd később a kéksajtra emlékeztető aromák. A hetekig érlelt húsban enzimek dolgoznak, melyek katalizátorként működnek: megváltoztatnak vagy lebontanak fehérjemolekulákat, s szerencsénkre mondva, mintegy melléktermékként kisebb aromamolekulákat, gazdagabb ízt produkálnak.
HASZNÁLATA: