Liofilizáló, fagyasztva szárító háztartási gépek
A liofilézis azaz a fagyasztva szárítás egy tartósítási eljárás mely során az alapanyagokból kivonják a nedvességet nagyon alacsony (-40°C) hőfokon vákuumban, ahol a szilárd víz (jég) fázisból egyből vízgőz keletkezik a folyékony fázis kihagyásával. Ez a szublimáció. A liofilizálás a jelenleg ismert legkíméletesebb tartósítási módszer, leginkább elterjedt a gyógyszeriparban, de az élelmiszeriparban is régóta használatos. A liofilizálás megőrzi az anyag biológia tulajdonságait úgy, hogy a visszaoldáskor (rehidratáció) leginkább optimális marad. Egy liofilizált gyümölcs akár 25 évig (!) is tartósítható.
Tartósítson liofilézissel otthon Ön is gyümölcsöt, zöldséget, húsokat, gombát természetesen az új, kisebb méretű, háztartási használatra alkalmas gépekkel!