Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Sous vide (szuvid) kádak, sousvide rudak - Sous Vide Supreme premium szuvidáló

A sous vide (ejtsd: szuvid) egy régóta (1970) ismert és bevált gasztronómiai főzési eljárás. Igaz sokáig a gourmet és fine dining éttermek kiváltsága volt, nem véletlenül maradt rejtve az úri közönség előtt.

Levákuumozott hőálló tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig (akár 48-60 óráig) a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezeljük az ételt. A szuvidálás során így az étel természetes ízei megmaradnak, nem vesznek el az edényben vagy párolognak el.

A SousVide Supreme szuvid készülék család (vízsütőnek is hívják angol nyelvterületen) az első olyan PID vezérléssel ellátott önálló sous vide főzőkészülék, amelyet kifejezetten otthoni használatra terveztek. A terméket Dr. Michael és Mary Dan Eades fejlesztette ki Amerikában, cégük az Eades Appliance Technology, LLC.
A SousVide Supreme-t megalkotását a sous vide főzés egyre növekvő népszerűsége iránti igény hajtotta, de a drága felszerelési költségek miatt (több ezer dollár fölött) a sous vide főzés hozzáférhetetlen volt a hobbi chefek számára. Szerencsére ma már szinte bárhol és bárki könnyedén készíthet szuvid technológiával fantasztikus ízű zöldségeket, húsokat vagy akár fagyit is.
Rendezés: