Leírás és Paraméterek
DRY AGER húsérlelő szekrény DX 500 Premium S SmartAging®
A DRY AGER 500 szárazérlelő hűtőszekrény a márka legkisebb méretű készüléke, mely akár a konyhába, pincébe is befér és amellett hogy rendkívül impozáns látványt nyújt, igazi kedvence lesz Önnek is és vendégeinek is. Tehet bele akár 20 kg marhahúst amiből Steakhouse minőségű húsokat varázsolhat otthonra, próbálkozhat vad, szárnyas stb érlelésével is.
A tökéletes marhasteaket a sütés előtt érlelni kell. Ezt világszerte az ismert és elismert szárazon érlelés (dry aging) módszerrel teszik a legjobb Steakhouse-ok, éttermek is. A folyamat leggyakrabban 3 hétig tart, ennyi idő alatt érik meg a hús, a marhahúsnál fantasztikus aromák jelennek meg intezívebb és összetéveszthetetlen ízeket előcsalogatva a márványos zsírszövetek közül. A marhahús külső rétege gyönyörű bíborba öltözik, ez a száraz 'héj' kerül levágásra mielőtt kisütik a sztéket.
Tökéletes eszköz a húsok érleléséhez éttermek, kézműves manufaktúrák, marha tenyésztők vagy gourmet húsevők számára akik otthonukba szeretnék végignézni a szárazérlelés csodáját.
A precíziós elektronika akkurátusan szabályozza a DRY AGER DX 1000 hőmérsékletét, amely 0,1°C –onként állítható. Alapbeállításnak gyártói javaslat amikor a hús a csonton érik a szekrény belsejében a 1,5°C hőmérséklet és 82%-os páratartalom.
A páratartalom folyamatos szinten tartásáról az integrált HumiControl rendszer gondoskodik a 60%-90%-os tartományon belül. Az ideális mikroklíma fenntartását a légmozgás és folyamatos sterilizáció mellet, a külső hőmérséklet akár szélsőséges ingadozásai ellenére is a DX AirReg modul garantálja.
Az értékes beltartalom UV fény elleni védelmére az elegáns rozsdamentes acél keretű hőszigetelt üvegajtó lágy fémbevonatot kapott.
A Dry Ager nem csak marhahús de, szalámik, kolbászok, sonkák és számos egyéb húskészítmény érlelésére is alkalmas.
DRY AGER húsérlelő szekrény DX 500 Termékjellemzők
KÜLSŐ HÁZ – Rozsdamentes Acél
HŐSZIGETELT ÜVEGAJTÓ – UV Védelem – lágy fémbevonat
BELSŐ MÉRETEI – 71,2 x 49 x 43,7 cm (magasság x szélesség x mélység)
KÜLSŐ MÉRETEI – 90,5 x 60 x 61 cm (magasság x szélesség x mélység)
TELJES NETTÓ ŰRTARTALOM – 155 / 134 liter
FESZÜLTSÉG – 230 V
ÁRAMFOGYASZTÁS - 1,0kWh/24 óra
HŐMÉRSÉKLET TARTOMÁNY – 0.1°C szabályozhatóság mellett: 0°C to +25°C
HUMICONTROL – elektronikus páratartalom szabályozás 40% - 90%
DX AIRREG – optimális levegő keringtetés, aktív szénszűrővel és sterilizációval
LED VILÁGÍTÁS DX – A fénytartomány nem tartalmaz UV sugárzást. Minimális hőtermelés mellett sincs hatással a hús hőmérsékletére.
MAXIMUM ÉRLELÉSI KAPACITÁS: 20 kg
AUTOMATA LEOLVASZTÁS, AUTOMATA KONDENZÁCIÓS PÁROLOGTATÁS
FÉNY ÉS HANGJELZÉSES RIASZTÁS
ZÁRHATÓ ÉS ÁTFORDÍTHATÓ AJTÓ
BEÉPÍTHETŐ és szabadonálló
MÁGNESES AJTÓZÁRÓDÁS
MAXIMUM TÖLTÉS – 2 DB marha gerinc , 50cm hosszúságig
MAXIMUM TERHELHETŐSÉG / akasztó – 20kg
MAXIMUM POLC – 2 db
MAXIMUM TERHELHETŐSÉG / polc – 20kg
SÚLYA: 40 Kg
Feltüntetett ár tartalmazza 27%-os Áfát, nem tartalmazza a szállítási költséget. mely 39.000 Forint. Amennyiben a termék nem elérhető, minden esetben értesítjük a várható szállítási időről.
Dry Ager SmartAging®
Elsőként és egyedülállóan csak a DRY AGER® Érlelőszekrényekben! Az integrált SmartAging® technológiának köszönhetően a hús, sonka, hal, kolbász, sajt, fűszernövények, tészta és még sok más egy gombnyomásra egyszerűen érlelhető vagy szárítható. Az érlelés még soha nem volt ennyire egyszerű és biztonságos.
A marhahúsok érlelése esetén mindössze 7-8%-os súlycsökkenéssel kell csak számolnunk a 4 hét szárazérlelés alatt és körülbelül 12%-al 6 hét érlelés után.